Mahaual

Posted: April 18, 2014 in Nicaragua

This slideshow requires JavaScript.

Les platges de San Juan del Sur són ben famoses perquè s’hi practica el surf, així que ja habitualment estan més aviat plenes de guiris, i a més, en el moment en que vam aterrar per aquelles contrades era imminent la Setmana Santa. Així, vam optar per un dels llocs que ens havien dit que quedava força retirat, la platja de Mahaual.
Quan érem encara a Granada, el 10 d’abril, es va declarar l’alerta roja (d’evacuació) a Managua i León per un terratrèmol de 6,2 que va sacsejar el país, amb més de 350 rèpliques. Nosaltres el vam sentir, però no sabíem que hagués estat tant important. Segons ens explicaven els nicas, feia molts anys que no es donava una situació així, i la gent estava espantada i no volien abandonar les seves cases.
Total, que entre pitos i flautes a Mahaual no hi havia gairebé ningú! Tampoc és un lloc fàcil on quedar-se si es té un baix pressupost. Hi ha un càmping, però no et deixen fer servir la cuina, així que et veus obligat a menjar constantment al seu “restaurant” (era una cabanyeta de bambú), que tot i que és barat, és molt més car que preparar-se un mateix el menjar. Sort que dúiem el càmping gas! Compràvem alguna coseta a la pulpería de la Maria, una noia que venia des de casa seva, i si en alguna ocasió arribava el camió setmanal, que venia, però mai ningú sabia ben bé quan, aprofitàvem per comprar fruita i verdura. No hi havia més opcions.
Dormíem en tenda, però la nostra és com un sarcòfag no apte per a llocs calorosos, jo m’aferrava a l’ínfim bri d’aire que passava per l’únic foradet de ventilació que té, però se’m feia impossible dormir. D’aquí va derivar la meva primera experiència nocturna en una hamaca que, tot i caure un parell de vegades a terra, va millorar infinitament la qualitat del son!
Vam conèixer el Max, un americà crític, culte i amb molt bona actitud davant la vida, i vam passar una setmaneta tranquil•líssima entre onades, intents de pesca i postes de sol.
_______________________________________________________________________________

Las playas de San Juan del Sur son bien famosas porque en ellas se practica el surf, así que ya habitualmente están más bien llenas de guiris, y además, en el momento en que aterrizamos por aquellas tierras era inminente la Semana Santa. Así, optamos por uno de los lugares que según nos habían dicho quedaba bastante retirado, la playa de Mahaual.
Estando todavía en Granada, el 10 de abril, se declaró la alerta roja (de evacuación) en Managua y León por un terremoto de 6,2 que sacudió el país, con más de 350 réplicas. Nosotros lo sentimos, pero no sabíamos que hubiera sido tan importante. Según nos contaban los nicas, hacía muchos años que no se daba una situación así, y la gente estaba asustada y no querían abandonar sus casas.
Total, que entre pitos y flautas en Mahaual no había casi nadie! Tampoco es un lugar fácil donde quedarse si se dispone de bajo presupuesto. Hay un camping, pero no te dejan usar la cocina, así que te ves obligado a comer constantemente en su “restaurante” (era una cabañita de bambú), que aunque es barato, es mucho más caro que prepararse un mismo la comida. Suerte que llevábamos el camping gas! Comprábamos alguna cosita a la pulpería de María, una chica que vendía desde su casa, y si en alguna ocasión llegaba el camión semanal, que llegaba, pero nunca nadie sabía muy bien cuando, aprovechábamos para comprar fruta y verdura. No había más opciones.
Dormíamos en tienda, pero la nuestra es como un sarcófago no apto para lugares calurosos, yo me aferraba a la ínfima brizna de aire que pasaba por el único agujero de ventilación que tiene, pero se me hacía imposible dormir. De ahí derivó mi primera experiencia nocturna en una hamaca que, pese a caer un par de veces al suelo, mejoró infinitamente la calidad del sueño!
Conocimos a Max, un americano crítico, culto y con muy buena actitud ante la vida, y pasamos una semanita tranquilísima entre olas, intentos de pesca y bonitas puestas de sol .

Advertisements

Deja un comentario

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s