Convivencia

Posted: July 28, 2013 in Canadá

This slideshow requires JavaScript.

“Veniem de compartir pis molt temps amb gent encantadora, d’haver establert relacions molt estretes amb qui haviem viscut…
Però a la granja viviem amb gent que no haviem escollit, i la convivència, tot i les nostres ganes, no va ser gens fácil.

Els estons eren freds, secs i molt quadriculats, costava una barbaritat donar-los conversa (als matins ningú parlava!), i s’aïllaven constantment perquè, per exemple, consideraven que no podien menjar a la taula si hi havia el portátil d’algú! Ahhhhhhhhhhhhgggr!!!

La Destiny, la noia de Quebec, era divertida, alegre, oberta, amb un munt d’energia i ganes d’aprendre… però tenia 17 anys, i es va deixar embaucar totalment per una “jefa” que mentalment era encara més jove que ella; a mi m’agradava, però va fer coses que són de molt poc companyerisme, i ella, que ho sabia, va acabar marxant.

Sort en vam tenir que al cap de poc va aparèixer el Ferran i va donar el toc de gràcia a la nova vida!!! Converses de sobretaula, menjars compartits, abraçades, acudits, somriures… Més d’hora o més tard ens vam anar fent amics amb altra gent que va anar treballant a la granja: el Ben d’Edmonton; el Vito, un italo-argentí; la Bárbara, terapeuta de la jefa que puntualment col.laborava a la granja ( i que estava escandalitzada amb les condicions de treball ) …

Un dels principals problemes de la granja és que estavem aïlladíssims, i el cotxe que hi havia sempre es necessitava per treballar, per tant si volies fer alguna cosa durant el teu únic dia lliure, t’havies d’acabar quedant a casa.  Els gossos, que per mi eren un factor postiu, també van acabar essent un problema…  Les aparicions nocturnes de la jefa a casa nostra quan li venia degust i fora de l’horari de treball, així com els sopars familiars obligats, que no feien més que allargar eternament la jornada, tampoc ajudaven gens, no teniem ni intimitat ni temps lliure.

Per sort quan ja feia un mes i mig que hi erem va arribar una parella de polacs, l’Ania i el Gregor, amb els que ens entendriem força bé i compartiriem més d’un moment d’oci.”

——————————————————————————————————-

“Veniamos de compartir piso mucho tiempo con gente encantadora, de haber establecido relaciones muy estrechas con quien habíamos vivido… Pero en la granja vivíamos con gente que no habíamos elegido, y la convivencia, a pesar de nuestras ganas, no fue nada fácil .

Los estonios eran fríos, secos y muy cuadriculados, costaba una barbaridad darles conversación (por las mañanas nadie hablaba! ), Y se aislaban constantemente porque, por ejemplo, consideraban que no podían comer en la mesa si había el portátil de alguien! Ahhhhhhhhhhhhgggr!

La Destiny, la chica de Quebec, era divertida, alegre, abierta, con un montón de energía y ganas de aprender… pero tenía 17 años, y se dejó embaucar totalmente por una ” jefa ” que mentalmente era aún más joven que ella, a mí me gustaba, pero hizo cosas que son de muy poco compañerismo, y ella, que lo sabía, acabó marchando .

Suerte tuvimos que al poco apareció Ferran y dio el toque de gracia a la nueva vida! Conversaciones de sobremesa, comidas compartidas, abrazos, chistes, sonrisas… Más pronto o más tarde nos fuimos haciendo amigos con otra gente que fue trabajando en la granja: el Bien de Edmonton, el Vito, un italo-argentino; Bárbara, terapeuta de la jefa que puntualmente colaboraba en la granja ( y que estaba escandalizada con las condiciones de trabajo)…

Uno de los principales problemas de la granja es que estábamos aisladísimos , y el coche que había siempre se necesitaba para trabajar, por lo tanto si querías hacer algo durante tu único día libre, tenías que acabar quedando en casa. Los perros , que para mí eran un factor positivo, también acabaron siendo un problema… Las apariciones nocturnas de la jefa en casa cuando a ella le apetecían y fuera del horario de trabajo, así como las cenas familiares obligados, que no hacían más que alargar eternamente la jornada, tampoco ayudaban nada, no teníamos ni intimidad ni tiempo libre .

Por suerte cuando ya hacía un mes y medio que estábamos llegó una pareja de polacos, Ania y Gregos, con los que nos entenderíamos muy bien y compartiríamos más de un momento de ocio. ”

Advertisements

Deja un comentario

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s